AntiqueButtons.nl > Welkom

WELKOM

... op de site van mijn antieke knopen, antique knöpfe, antique knapper, bottoni antique, antique buttons, boutons antique, verzameling.


Deze website is bedoeld om wat meer bekendheid te geven over het verzamelen van antieke knopen, het materiaal gebruik van knopen en over de geschiedenis van de knoop.
Mijn passie voor het verzamelen van antieke knopen is begonnen in oktober 2003 na een bezoek aan een tentoonstelling over de oude kledingknoop in het Admiraliteitshuis in Dokkum. Daar kocht ik een klein boekje over de knoop en kreeg ik de informatie dat er in Engeland een knopenverzamelaars club bestond.
Via het internet ben ik op zoek gegaan naar informatie over het verzamelen van antieke knopen. Met als gevolg dat ik lid ben geworden van de Amerikaanse Button society's.

Via het internet en op verzamelbeursen ben ik in contact gekomen met mede knopenverzamelaars. Uit deze contacten is de Nederlandse Knopenverzamelaars Club ontstaan. Die ook leden heeft in België en Duitsland. Hierover meer in het hoofdstuk Knopenverzamelaars.

Mijn collectie antieke knopen bestaat uit de volgende soorten:
Metalen knopen, waaronder : zilveren knopen, cut steel knopen,
Parelmoeren knopen, emaille knopen,natuurlijke materialen:( ivoren knopen, benen knopen, houten knopen, hoornen knopen en steennoot knopen), glazen knopen, porceleinen knopen, keramiek knopen, cinnabar knopen, knopen met afbeeldingen, plastic knopen ( bakeliet, celluloid enz.),juwelen knopen en lythografische knopen en knopen van bekende designers.o.a. Francois Hugo , Héléne Méchin , Charles Horner, Roger Scâmama en André Molco

Mijn knopen die ik dubbel heb bied ik te koop aan.

Ina HascherHOE VIND JE ANTIEKE KNOPEN

In het begin heb ik in de omgeving alle kringloopwinkel bezocht. Daar vond ik nog wel enkele mooie glazen knopen. Nu worden de knopendozen van oma nauwelijks meer bewaard en daarmee is het ook afgelopen in de kringloopwinkels.
Wel krijg ik af en toe van bekenden nog een knopendoos. Soms zitten er nog mooie antieke knopen tussen die bij mijn verzameling passen.

Ook is de variatie in mooie antieke knopen in Nederland beperkt.
Wel kun je mooie zilveren knopen vinden. Verder nog zwartglazen knopen, porceleinen knoopjes en knopen van geperst hoorn.
Deze knopen zaten veel op de Nederlandse klederdracht.
Voor de meer exclusieve antieke knopen moet je in Frankrijk, België, Duitsland, Engeland en Amerika zijn.

Tijdens onze knopenverzamelaars studie dagen ruilen en verkopen we ook onze dubbele knopen. Dan komen de mooiste knopen tevoorschijn.


BROCANTE MARKTJES

Tijdens vakanties struin ik dan ook graag marktjes af om blij verrast te zijn als ik een mooie knoop vind.
Ook kun je via het internet mooie knopen vinden. Maar er gaat niets boven het zoeken in een oude knopendoos. Het bekijken of de knoop echt oud is en of de knoop gaaf is en dan beslissen de knoop kopen of niet.
In het begin vind je alle knopen mooi en neem je alles mee naar huis. Maar zoals het met alle verzamelaars gaat word je steeds kritischer en krijg je steeds meer verstand van knopen.
Zo komt er een moment dat je gaat beseffen dat je toch wel een hele bijzondere collectie antieke knopen hebt opgebouwd en je het jammer vindt dat er niet meer mensen van jouw antieke knopen kunnen genieten.
Daarom heb ik besloten om mijn collectie op het internet te zetten.


GASTENBOEK

In het gastenboek kunt u vertellen wat u van deze antique buttons site vindt of op en aanmerkingen plaatsen.